Recepty na skvělé pokrmy z mletého masa


Sekaná? Karbanátky? Jsou skvělé. Proč ale občas nezkusit něco jiného? Třeba spolu se šéfkuchařem tišnovské restaurace Na Humpolce Oskarem Klanertem.


Albondigas (Kuličky z mletého v rajčatech – Mexiko)


INGREDIENCE


  • 800 g mletého vepřového (plec, kýta + kousek bůčku)
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej na opečení
  • zauzená paprika
  • 100 g šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 200 g čerstvých paprik
  • hladkolistá petržel


POSTUP:


  1. K umletému masu přidejte půl šalotky nakrájené najemno, osolte, opepřete.
  2. Přidejte vejce, zauzenou papriku, prolisovaný česnek, semínka a důkladně promíchejte.
  3. Vytvarujte kuličky a opečte je na trošce oleje ze všech stran dozlatova.
  4. Ve výpeku orestujte druhou půlku šalotky s paprikou pokrájenou na kostičky. Přidejte rajčata a dosolte.
  5. Do omáčky vložte opečené kuličky a vše provařte. Před podáváním přidejte nasekanou petržel.


Albondigas – původní mexický recept má více podob, často se připravuje jako polévka s rajčaty, zeleninou a kořeněnými masovými koulemi z hovězího masa s rýží.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel