Recepty na skvělé pokrmy z mletého masa
Sekaná? Karbanátky? Jsou skvělé. Proč ale občas nezkusit něco jiného? Třeba spolu se šéfkuchařem tišnovské restaurace Na Humpolce Oskarem Klanertem.
Albondigas (Kuličky z mletého v rajčatech – Mexiko)
INGREDIENCE
- 800 g mletého vepřového (plec, kýta + kousek bůčku)
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olej na opečení
- zauzená paprika
- 100 g šalotky
- 5 stroužků česneku
- 400 g sterilovaných rajčat
- 200 g čerstvých paprik
- hladkolistá petržel
POSTUP:
- K umletému masu přidejte půl šalotky nakrájené najemno, osolte, opepřete.
- Přidejte vejce, zauzenou papriku, prolisovaný česnek, semínka a důkladně promíchejte.
- Vytvarujte kuličky a opečte je na trošce oleje ze všech stran dozlatova.
- Ve výpeku orestujte druhou půlku šalotky s paprikou pokrájenou na kostičky. Přidejte rajčata a dosolte.
- Do omáčky vložte opečené kuličky a vše provařte. Před podáváním přidejte nasekanou petržel.
Albondigas – původní mexický recept má více podob, často se připravuje jako polévka s rajčaty, zeleninou a kořeněnými masovými koulemi z hovězího masa s rýží.